Index Vakbarát Hírportál

Pusztító tornádó csapott le Kínában, többen meghaltak

2023. szeptember 20., szerda 16:13 | aznap frissítve

Öt ember meghalt, négyen pedig súlyosan megsérültek, miután kedden tornádó csapott le két településre a kelet-kínai Csiangszu tartományban – közölte szerdán az állami média helyi hatóságokra hivatkozva.

Az MTI beszámolója szerint az incidens helyi idő szerint délután öt óra körül történt Szucsien város Dahszing és Nancaj településén, ahol az első vizsgálatok szerint

5512 ember érintett, 1646 háztartás lakóházai rongálódtak meg, és 137 lakóház omlott össze.

A város vészhelyzet-kezelési osztályának közlése szerint összesen 41,8 hektárnyi termény károsodott, 405 embert ideiglenesen pedig biztonságos helyre költöztettek át.

A keddi tornádó rövid ideig tartott, de a közösségi médiában közzétett képek felborult autókat, leszakadt villanyvezetékeket és repülő törmelékeket mutattak. Minderről a Reuters hírügynökség megosztott egy videófelvétel is, amely a kínai állami médiától származik.

A hetek óta tartó pusztító és halálos időjárás legutóbbi incidense okán a kínai meteorológusok a Sárga-tenger melletti több régióban is fokozták a figyelmeztetéseket a heves esőzések és az erős szél miatt.

A Haikui tájfun által okozott kíméletlen viharok nyomán az elmúlt időszakban heves zivatarok sújtották Kína délkeleti részét, tömeges evakuálásokat, földcsuszamlásokat és haláleseteket okozva.

Rovatok