Index Vakbarát Hírportál

Kötél nélkül mászta meg a híres londoni felhőkarcolót egy férfi

2023. szeptember 22., péntek 19:51

A járókelők megdöbbenve nézték végig, ahogy egy félmeztelen férfi mászófelszerelés nélkül megmássza a 225 méter magas Cheesegrater felhőkarcolót Londonban.

A pénteki esetről készült felvételeken látható, amint a férfi rövidnadrágban, mászócipőben, kötél nélkül mászik fel az épületre.

A londoni rendőrség közölte, hogy a gyanúsítottal a tetőn találkoztak a járőrök, akit azon melegében letartóztatták. Később őrizetbe vették a férfit.

„Egy férfit letartóztattak súlyos birtokháborításért, miután felmászott a felhőkarcolóra” – közölte Tom Fisher főfelügyelő, a londoni rendőrség vezetője – írja a The Independent.

Ezek az akciók különösen életveszélyesek. Mint arról júliusban beszámoltunk, tragikus hirtelenséggel elhunyt Remi Lucidi, aki az utóbbi években több felhőkarcolót, magas építményt is megmászott, és különböző mutatványokat hajtott végre a tetejükön.

A férfi akkor került bajba, amikor egy hongkongi felhőkarcoló-lakóépület, a 68 emeletes (körülbelül 220 méter magas) Tregunter Tower tetejére mászott fel.

A South China Morning Post úgy tudja, Lucidi feltörte a tetőre vezető zárt ajtót, majd kimászott az épület oldalára. Valószínűleg valamilyen mutatványt akart ott végrehajtani, amikor bajba keveredett, és az egyik lakás ablakán dörömbölve próbált meg segítséget kérni. Egy nő meg is látta őt, de nem tudott rajta segíteni, mert nem sokkal később kicsúszott a lába alól a talaj, és lezuhant.

A holttesténél megtalálták a kameráját, amelyből a jelek szerint épen került elő a memóriakártya, és rajta voltak a korábbi mutatványairól készült videók. A férfi utoljára egy másik hongkongi épület tetejéről posztolt az Instagramján, még pár nappal a csütörtöki incidens előtt.

Rovatok