Index Vakbarát Hírportál

Orosz tévécsatornán tűnhet fel újra Tucker Carlson

2023. szeptember 23., szombat 06:36

A Rosszija 24 orosz állami televíziós hírcsatorna pénteken egy olyan hétvégi műsor előzetesét sugározta, melyben a Fox News korábbi újságírója, Tucker Carlson szerepelt.

Azt egyelőre nem tudni, hogy saját gyártású műsorról van-e szó, vagy csak Carlson által az X-en rendszeresen megosztott videóinak orosz fordítását fogják műsorra tűzni. A Rosszija 24 azt sem közölte, mikor kerül adásba a műsor.

A szóban forgó előzetest először a hónap elején adták le, majd szeptember 22-én pénteken került újra képernyőre úgy, hogy ezúttal megemlítették benne, hogy hétvégén várható a műsor levetítése.

A BBC szerint Carlson az ajánlóban – amely első ránézésre úgy néz ki, mintha korábbi felvételekből lenne összeállítva – többször is kimondja az „Oroszország” szót, sőt 24-es számot is kiejti, ami adott esetben a csatorna nevére utalhat (Rosszija 24). Az előzetes a következő felirattal zárul:

A magas rangú amerikai műsorvezető új szintre lép. Itt.

Amikor a Fox Newsnál dolgozott, Carlsont a legmagasabb értékelésű kábeltévé-házigazdaként tartották számon. Az 54 éves médiaszemélyiség 2016 és 2023 között egy késő esti politikai beszélgetős műsor műsorvezetőjeként volt nagy befolyással.

Tucker Carlson – a valaha élt egyik legbefolyásosabb és legnépszerűbb amerikai riporter – áprilisban hagyta el a Fox Newst, miután megromlott a viszonya a hírcsatornával. Távozása után Carlson új műsort indított a Twitteren – először Tucker on Twitter, majd a platform névváltása után Tucker on X címmel. A műsorvezető augusztusban Orbán Viktorral készített egy nagyszabású interjút.

Rovatok