Index Vakbarát Hírportál

Autóval szökött meg egy tízéves hazulról, a rendőrök állították meg az autópályán

2023. szeptember 24., vasárnap 11:06

Több száz kilométert vezetett egy tízéves fiú, miután húgával együtt úgy döntött, hogy anyja kocsijával elszökik otthonról. A gyerekek állítólag azért haragudtak meg, mert elvették tőlük elektromos kütyüiket.

Sokkot kaptak az amerikai rendőrök, miután egy tízéves sofőrt fedeztek fel a floridai autópályán. A fiút – és vele utazó húgát – Alachuánál állították meg, amely város 300 kilométer messze van a gyerekek lakhelyétől – írta a BBC.

A rendőrség közölte, 

a gyerekek azt követően szöktek el otthonról, hogy anyjuk elkobozta tőlük elektromos eszközeiket. 

Az Alachua megyei seriff hivatala szerint csütörtök hajnalban bukkantak rá a testvérpárra. Hozzátették, nem volt veszélytelen elkapni őket a forgalmas autópályán.

A két gyereket már nagy erőkkel keresték a hatóságok, miután anyjuk jelentette az eltűnésüket. A rendőrség szerint az anya azért vette el az elektromos eszközöket, mert gyerekei „nem megfelelően” használták azokat. 

A rendőrség hangsúlyozta, nincs okuk azt hinni, hogy otthon rosszul bántak volna a testvérpárral. Az anya ugyanis mindent megtett, hogy megtalálja a gyerekeit és végig együttműködött a rendőrséggel.

Rovatok