Index Vakbarát Hírportál

Holtan találták cellájában a grazi ámokfutót

2023. szeptember 24., vasárnap 09:28

A 26 éves boszniai származású Alan R.-t gyilkosságért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, miután 2015-ben járókelők közé hajtott, és három embert ölt meg. Szombat reggel a férfit holtan találták cellájában, öngyilkosságot követett el.

2015-ben az akkor 26 éves boszniai származású Alan R. terepjárójával száguldozott és a járókelők közé hajtott Graz belvárosában. Három embert ölt meg, továbbá rengetegen megsebesültek. Az elítélt ámokfutót szombat reggel holtan találták cellájában a kremsi Stein börtönben, öngyilkos lett. A beszámoló szerint búcsúlevelet is hátrahagyott, amelyben ártatlansága mellett érvelt – írja a Kurier.

Alen R. a 2016-os perben azt állította, hogy félelemből cselekedett. Úgy érezte, hogy apósa és annak felesége fenyegeti. A bűncselekmény napján állítólag lövéseket hallott, ezért száguldott el. A bűncselekmény során a férfi még ki is szállt az autóból, és késsel rátámadt egy házaspárra. Azt mondta, hogy azért érezte magát fenyegetve a házaspár által, mert közel voltak az autójához. A késsel megtámadott férfi később a kórházban meghalt.

Az ámokfutás 2015-ben nem sokkal 12 óra után kezdődött a Griesplatz melletti Zweiglgasse-ban. A terepjáró sokkal gyorsabban száguldott, mint a megengedett sebesség.

A három halálos áldozat között volt egy négyéves kisfiú is. 

A tárgyaláson Alen R.-t gyilkosságért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. Az esküdtszék teljesen beszámíthatónak nyilvánította. A 33 éves férfi öngyilkosságának részleteit a börtön egyelőre nem kommentálta.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Rovatok