Index Vakbarát Hírportál

A nyílt utcán lőttek agyon egy férfit Ausztriában, Magyarországon fogták el a menekülő gyanúsítottat

2023. szeptember 24., vasárnap 15:23

Lelőttek egy 34 éves férfit Bécsújhelyen (Wiener Neustadt) vasárnap hajnalban. A gyilkosság a nyílt utcán, egy pláza előtt történt a járókelők szeme láttára. A menekülő gyanúsítottat Magyarországon fogták el a rendőrök vasárnap reggel.

Stefan Loidl rendőrségi szóvivő szerint a török származású férfit 3 lövéssel ölték meg hajnali fél 1 körül, a Cine Nova mozikomplexum előtti parkolóban. A helyi rendőrség az ügyben nyomozást indított.

Az egyik szemtanú szerint a parkoló, ahol a gyilkosság történt, teljesen tele volt, és több száz látogató láthatta a véres eseményeket.

A 42 éves gyanúsított a lövöldözés után autóval Magyarországra menekült – feltételezhetően azért, mivel Wiener Neustadtból a határ akár egy óra alatt is elérhető.

A férfit végül hazánk területén, vasárnap reggel tartóztatták le a magyar rendőrök a kiadott uniós elfogatóparancs alapján.

A jelenleg őrizetben lévő gyanúsítottat Magyarországnak ki kell adnia Ausztriának, de az még nem tisztázott, hogy erre mikor kerül sor.

A polgármester is megszólalt, megköszönte a gyilkos elfogását

„Mint mindenki mást, engem is megdöbbentett a ma éjjeli szörnyű tett. Ha belegondolunk, hogy több száz ember – többségében fiatalok – voltak a helyszínen, felfoghatatlannak tűnik az egész borzalmas eset. Megkönnyebbültem és örülök, hogy az elkövetőt már elkapták, és azonnal elindulhat az eljárás ellene” – kommentálta a történteket Klaus Schneeberger polgármester.

Szeretném kifejezni hálámat a végrehajtók kiváló munkájáért és a tanúk értékes vallomásáért

– idézi a Kronen Zeitung a polgármester szavait.

Az ügyben kerestük a magyar rendőrséget, frissítjük a cikkünket, amint válaszokat kapunk a kérdéseinkre.

Rovatok