Index Vakbarát Hírportál

Egyre nagyobb a baj Russell Brand körül

2023. szeptember 26., kedd 09:10

Russell Brand brit komikus és tartalomgyártó ellen a Scotland Yard szinte az egész országra kiterjedő nyomozást indított a Brandet ért szexuális zaklatással kapcsolatos vádak kivizsgálására. Eközben a parlamenti bizottság minden követ megmozgat, hogy eltüntessék, vagy legalábbis demonetizálják Brand különböző platformokon közzétett tartalmait, melyekben sokszor közéleti témákat feszeget – gyakran olyan véleményeket megfogalmazva, amelyek sokak szerint szembe mennek a nyugati fősodor narratívájával.

Russell Brand egy új videójában arról beszélt, hogy az ellene felhozott vádakkal megpróbálják elhallgattatni – ugyanis YouTube-csatornáján közzétett tartalmaiban érinteni szokott olyan témákat, melyek adott esetben ellentmondanak a nyugati sajtó narratívájának és kritikát fogalmaznak meg a brit és amerikai kormánnyal kapcsolatban.

A humorista emellett azzal vádolja a kormányt, hogy az igazságszolgáltatási rendszert megkerülve próbálják hitelteleníteni őt a közvélemény számára, és elvágni anyagi forrásait videóinak a különböző platformokról való eltüntetésével.

A Scotland Yard a napokban Londonban és szerte az Egyesült Királyságban nyomozást indított Russell Brand ellen a szexuális zaklatások vádjának kivizsgálásával kapcsolatban.

Brand a Rumble videómegosztón közzétett videójában a parlamenti bizottságot kritizálta, amiért levélben fordultak azokhoz a platformokhoz, hogy demonetizálják tartalmait, azaz vonják meg tőle a videókért kapott anyagi juttatások lehetőségét – írja a Sky News.

Ezt a humorista a bírósági eljárás megkerülésének nevezte, és azt sugallta, hogy az ügy a szabad véleménynyilvánítás ellehetetlenítésére és az ő elhallgattatását célozza.

Letartóztatást továbbra sem rendeltek el Brand ellen.

Mint korábban írtuk, az ismert humoristát és színészt négy nő vádolta meg szexuális bántalmazással. Russell Brand tagadta a vádakat, azt állítja, hogy kapcsolatai kizárólag beleegyezésen alapultak.

A Sunday Times, The Times és a Channel 4 tévécsatorna közös oknyomozása szerint a 2006 és 2013 között bántalmazott négy nőn kívül mások is komoly vádakat fogalmaztak meg Brand ellen, aki tagadta a vádakat, mondván az összes valaha volt kapcsolata konszenzusos volt.

Rovatok