Index Vakbarát Hírportál

Kokaint szippantott fel egy félmeztelen nőről egy brit pilóta a felszállás előtt

2023. szeptember 27., szerda 17:11

Eltiltották a repüléstől a British Airways az egyik pilótáját, miután kokaint szippantott fel egy félmeztelen nőről a felszállás előtt. A járatot, amelyet a pilótának kellett volna visszarepítenie, egy éjszakán át késleltették az incidens miatt.

Mike Beaton, devoni családapa a dél-afrikai Johannesburgból repült volna vissza Londonba, azonban az egyik légiutas-kísérő jelezte a vezetőség felé, hogy a pilóta a felszállás előtt drogot fogyasztott.

A férfi részletekbe menő üzenetekben számolt be légiutas-kísérő barátjának a Johannesburgban eltöltött éjszakáráról. Mint írta, két helyi férfival, valamint egy walesi és egy fiatal spanyol nővel bulizott, akikkel egy szórakozóhelyen találkozott.

A pilóta üzeneteiből kiderült, hogy ezt követően az egyik férfi lakására mentek, ahol végül előkerült „néhány csík kokain”, amit aztán az egyik nő félmeztelen testéről szippantott fel.

A légitársaság egy éjszakán át késleltette emiatt a brit fővárosba tartó járatot, mindaddig amíg egy helyettes első tisztet nem találtak, aki vissza tudta repíteni a gépet Londonba.

Beaton ezt követően utasként repült haza, majd a Heathrow repülőtéren pozitív drogtesztet produkált. A British Airways a Sky Newsnak megerősítette, hogy a pilóta már nem dolgozik náluk.

A biztonság mindig a legfőbb prioritásunk. Az ügyet a Polgári Légügyi Hatóság (CAA) felé továbbítottuk, és ez a személy már nem dolgozik nálunk

– fogalmazott a légitársaság.

A Polgári Légügyi Hatóság végül visszavonta Beaton orvosi alkalmassági engedélyét, és eltiltotta a pilótát a repüléstől. A CAA szóvivője közölte, amennyiben a pilóta újra repülni akar, egy átfogó rehabilitációs programon kell részt vennie, amelynek végén az engedélyét csak akkor kaphatja vissza, ha a szakértői csapat teljesen elégedett a pilótával.

Rovatok