Index Vakbarát Hírportál

Rekordértékű drogszállítmányra csaptak le Írországban

2023. szeptember 27., szerda 19:11

Egy keddi tengeri műveletben ír hatóságok egy panamai zászló alatt közlekedő teherhajón Írország történetének legnagyobb, 157 millió euró értékű drogszállítmányát foglalták le.

Rekordértékű drogszállítmányt fogtak el Írország partjainál. Az ír hatóságok szerint a fedélzeten talált több mint 2,2 tonna, átszámítva mintegy 60 milliárd forint utcai értékű kokain lefoglalásával nagy csapást mértek a drogcsempészekre  írja az MTI.

A PA brit hírügynökség beszámolója szerint az ír hadsereg egyik különleges alakulatának tagjai egy helikopterről ereszkedtek le köteleken a 190 méteres áruszállító hajó fedélzetére. A biztonsági erők figyelmeztető lövéseket is leadtak. Az ömlesztett árut szállító hajót a dél-írországi Cork kikötőjébe kísérték.

A hatóságok a legénység három tagját őrizetbe vették. a 60, 50 és 31 éves férfit szervezett bűnözéssel vádolják.

A nyomozók abból indulnak ki, hogy a kábítószer egy dél-amerikai drogkartelltől származik, és részben Írországba, részben más európai országokba akarták küldeni.

A hatóságok egy összetett műveletről beszéltek, amelyben a haditengerészet mellett kábítószerügyekre szakosodott nyomozók és a vámhatóság szakemberei is részt vettek.

Rovatok