Index Vakbarát Hírportál

Saját testével védte kisfiát a medvétől a hős anya

2023. szeptember 27., szerda 17:43

Egy mexikói anya bátran megvédte a fiát, miután egy medve felugrott a piknikasztalukra, és felfalta a fiú születésnapi vacsorájára szánt tacókat és enchiladákat, centiméterekre annak arcától.

A mexikóvárosi Silvia Macías az északi Monterrey város külvárosában található Chipinque parkba utazott, hogy megünnepelje fia, a Down-szindrómás Santiago 15. születésnapját.

Nem sokkal azután, hogy leültek, hogy elfogyasszák a magukkal hozott ételt, megjelent a medve, és megette az asztalon lévő a sült krumplit, az enchiladát, a tacót és a salsát.

A nő barátnője, Angela Chapa által készített videón látható, ahogy Macías nyugodtan ül, centiméterekre a medve szájától, kezében Santiagóval, és kezével védi a szemét. A tekintetét lefelé tartja, hogy elkerüljön mindent, amit a medve kihívásnak tekinthet.

A legrosszabb az volt, hogy attól féltem, hogy Santiago megijedhet. A fiam nagyon fél az állatoktól, még egy egy macska vagy egy kutya, bármilyen állat is nagyon megijeszti. Azért takartam el a szemét, mert nem akartam, hogy ha meglátja a medvét, sikítson vagy elfusson. Féltem, hogyha megijed, vagy sikít, vagy megijeszti a medvét, akkor a medve is reagál.

− emlékezett vissza Macías kedden az Associated Pressnek adott interjújában. 

Macías elmondta, hogy ő és Chapa már korábban is gondoltak egy medvével való találkozás lehetőségére − a parkban nem ismeretlenek ezek az állatok, bár általában a medvék inkább hajnal vagy alkonyat felé jönnek elő, nem pedig délben −, és kidolgoztak egy tervet.

Játszani fogunk egy játékot, ahol eltakarjuk Santiago szemét, és úgy fogunk viselkedni, mint ha szobrok lennénk

− emlékezett vissza a tervre.

„És pontosan ezt tették: Santiago mozdulatlan maradt, pedig a medve nagyon közel volt hozzánk, hallottuk, ahogy morgott, ahogy evett, érezni lehetett a medve szagát. Tényleg nagyon-nagyon közel volt” − fogalmazott az édesanya. 

Végül a medve elment. Santiago megkapta a születésnapi tacóját, és minden jól végződött. Macías ugyanakkor azt mondja, nem tartja magát hősnek.

Csak egy anya vagyok, aki megvédte a gyermekét 

−  mondta

Rovatok