Index Vakbarát Hírportál

Lecsapott a nácikra a német belügy

2023. szeptember 27., szerda 10:57

Németországban szerdán ismét betiltottak egy, a német belügyminisztérium szerint szélsőjobboldali, elsősorban gyerekek és fiatal felnőttek befolyásolását célzó szervezetet, a hatóságok házkutatást tartottak a csoport több tagjánál.

A belügyminisztérium közlése szerint a rendelkezés érinti a mintegy 150 tagot számláló, Artgemeinschaft nevű csoport összes fiókszervezetét is − írta meg az MTI. 
  

Újabb súlyos csapást mértünk a szélsőjobboldali mozgalmakra és azokra, akik a mai napig igyekeznek terjeszteni a náci propagandát

− jelentette ki Nancy Faeser belügyminiszter.    

A tájékoztatás szerint a reggeli órákban már 12 tartományban tartottak házkutatást, a rendőrség a csoport 39 tagjának összesen 26 lakásában, illetve a csoport egyéb helyiségeiben is razziázott.    

A belügyi tárca tájékoztatása szerint az Artgemeinschaft az ősi pogány istenkultusz örve alatt igyekezett népszerűsíteni a náci eszméket. A közlemény „mélyen rasszista és antiszemita csoportként” jellemezte a szervezetet.

A csoport fő célja a »magafajtájúak« védelme volt, amely voltaképpen a »faj« nemzetiszocialista definíciójának felel meg

− tette hozzá a tárca, kiemelve, hogy a tagok a többi között útmutatót kaptak a „helyes párválasztásról” is, „a tiszta vérvonal átörökítése céljából”.

A múlt héten a német kormány már betiltott egy másik nácinak minősített tömörülést is.

Rovatok