Index Vakbarát Hírportál

Megrendezte elrablását egy ausztrál férfi, hogy találkozhasson szeretőjével

2023. szeptember 28., csütörtök 11:18

Egy ausztrál férfit, aki megrendezte saját elrablását, hogy szilveszterkor a szeretőjével tölthesse az időt, arra köteleztek, fizesse vissza a rendőrségnek azt a 200 órányi munkát, amit a hatóságok a keresésével töltöttek, miután élettársa bejelentette eltűnését.

Paul Iera kedden jelent meg az új-dél-walesi Wollongong helyi bíróságán, ahol azt mondták neki, hogy mintegy 2,3 millió forintnyi összeget kell fizetnie az államnak a 200 órányi rendőri munkáért, miután élettársa bejelentette az eltűnését. A 35 éves kereskedő december 31-én ment el szeretőjéhez, de azt hazudta partnerének, hogy egy „pénzügyi szakemberrel” találkozik – tudta meg a CNN.

Aggódó partnere azután jelentette be Iera eltűnését, hogy a férfi és szeretője egy névtelen üzenetet küldött neki, amiben az állt: 

Köszönöm, hogy elküldted hozzám Pault, a váltságdíja ****. Reggelig magunknál tartjuk őt.

A férfit szeretőjével együtt másnap reggel elfogták, amikor a férfi még mindig azt állította, hogy egy csapat közel-keleti férfi elrabolta, de szerencsére el is engedte. 12 nappal később mégis letartóztatták Ierát, és azzal vádolták, hogy hamis vallomást tett azzal a céllal, hogy másra terelje a gyanút. A férfit hároméves közérdekű javítóintézkedésre ítélték. 

Iera ügyvédje, Abbas Soukie nyilatkozatot adott ki a nevében, amiben azt mondta, ügyfele „örül, hogy elkerülte” a börtönbüntetést.

A bűncselekmény elkövetése óta Iera óriási rehabilitációs fejlődést ért el, és a mai eredmény tükrözi a bíróság azon törekvését, hogy elősegítse ezt a folyamatos rehabilitációt. Iera továbbra is élvezi családja és élettársa támogatását, és a közösség produktív tagjaként kívánja folytatni az életét

– fogalmazott.

Rovatok