Index Vakbarát Hírportál

Ukrán csapás történhetett Oroszország legfontosabb hídjánál

2023. szeptember 28., csütörtök 21:27 | aznap frissítve

Csütörtök este robbanás történhetett a Krím félszigetet és az orosz szárazföldet összekötő kercsi hídnál. Az orosz hatóságok hosszú időre lezárták az építményt.

A közösségi médiában jelent meg egy eddig meg nem erősített fotó, amely állítólag a híd közelében készült, és egy nagyobb kiterjedésű tűz látható rajta.

A fenti fotótól függetlenül egy dolog biztos:

a kercsi hidat lezárták az orosz hatóságok.

Ez egyébiránt az utóbbi napokban több alkalommal is megtörtént, azonban egy dolog jelzésértékű: a RIA Novosztyi szerint a mostani lezárás legalább péntek hajnal 6 óráig fog tartani, ami példátlanul hosszúnak tűnik az eddigi lezárásokhoz képest.

A lezárás konkrét okát nem részletezték. Az orosz állami hírügynökség mindössze annyit írt, hogy javításokat kell végezni a hídon. 

A Krími híd Telegram-oldalán egyébiránt az látható, hogy az előző órákban, egészen este 8-ig zavartalan volt a forgalom (bár kora délután már volt egy rövidebb leállás), és ezután közölték este 9-kor hirtelen azt, hogy reggelig senki sem mehet a hídra.

A híd nyugati pontjánál történhetett robbanás, légiriadó is volt

A helyi Telegram-csatornákon azt is közölték, hogy egy robbanást is észleltek a híd közelében. Egy erről szóló közösségi médiás posztban azt valószínűsítették, hogy a híd nyugati, tehát a Krím félszigeten lévő végénél történhetett a detonáció. 

Anton Herascsenko ukrán belügyminiszteri tanácsadó azt is közölte a saját posztjában, hogy a krími Telegram-oldalak szerint légiriadó is érvényben volt a helyszínen.

A háború fejleményeit csütörtökön is percről percre követjük ebben a cikkünkben.

Rovatok