Index Vakbarát Hírportál

Ritka bepillantást kaptunk a világ egyik legkülönlegesebb, turisták elől elzárt mesevilágába

2023. szeptember 28., csütörtök 09:10

Bátran nevezhetjük párját ritkítónak a Huawei kínai kampuszát, amit nagyon kevés ember kereshet fel. A Hollandiából származó Tom nevű kalandor azonban most bejutott oda, és egy rövid videóban bemutatta követőinek a kiterjedt komplexum legérdekesebb részeit.

A Huawei modern főhadiszállása Tungkuanban található. A kampusz 12 kisebb városból áll, a 9 négyzetkilométernyi területen megtalálható Párizs, Verona és Granada kicsinyített mása, több ponton klónozza az európai építészetet.

Jól mutatja a terület kiterjedtségét, hogy külön villamoshálózatot kellett kiépíteni, hogy a munkavállalók el tudjanak jutni egyik helyről a másikra – persze gyalogolhatnak is, csak akkor sok időbe kerülne eljutni A pontból B-be.

Egy nagy tó is van a kampuszon, ami fölött a budapesti Szabadság híd tökéletes mása ível át.

„Nemrég volt szerencsém meglátogatni a Huawei kínai kampuszát, ami felejthetetlen élmény volt! Ahogy beléptünk, a tekintetem rögtön megakadt egy épületen, ami olyan volt, mintha egyenesen egy Harry Potter-filmből lépett volna elő. A könyvtárból kilépve európai ihletésű komplexumokat fedeztem fel, amelyek Göteborgra, Stockholm óvárosára emlékeztettek, de egy csipetnyi Prága is került ide” – mesélte nagy lelkesedéssel a TikTokon is nagyon aktív Tom.

A másfél milliárd dollárból épült kampusz a turisták számára nem látogatható, csak a Huawei alkalmazottjai, családtagjai és ügyfelei léphetnek be a területre, illetve néhány exkluzív vendégnek engedélyezett a bejárás.

Rovatok