Index Vakbarát Hírportál

Guy Verhofstadt megint orbánozott egy nagyot

2023. szeptember 29., péntek 13:57

Guy Verhofstadt liberális európai parlamenti (EP) képviselő is megosztotta gondolatait a szombaton sorra kerülő szlovák parlamenti választások előtt.

Mint megírtuk, Szlovákiában 2023. szeptember 30-án tartanak előrehozott parlamenti választásokat, miután a kormányzó jobboldali-liberális nagykoalíció szétesett.

Északi szomszédunkban a voksolásnak több magyar vonatkozása is van. Egyrészt Szlovákia jelenlegi ügyvivő kormányának miniszterelnöke a magyar nemzetiségű Ódor Lajos, másrészt pedig a szlovákiai magyar politika három év után térne vissza Pozsonyba. A részletekről ebben a cikkben írtunk részletesen.

A szlovák választások előtt Guy Verhofstadt is megszólalt. A politikus szerint a választóknak nem szabad felhatalmazást adniuk Robert Ficóéknak arra, hogy kormányt alakítsanak.

Nemet kell mondani a Vlagyimir Putyin orosz elnök akaratát teljesítő Orbán-féle szlovák kormányra. Helyette igent kell mondani egy szebb jövőre. A liberálisok és demokraták Európa-szerte kiállnak Michal Simecka pártelnök és a Progresszív Szlovákia (PS) párt mellett

– írta.

Rovatok