Index Vakbarát Hírportál

Az osztrák kancellár a gyermekek éhezéséről: Akiknek nincs elég pénzük, egyenek a McDonald'sban

2023. szeptember 29., péntek 09:43

Karl Nehammer osztrák kancellárról egy olyan felvétel került elő, melyen azt hangoztatja, hogy azoknak a családoknak, akiknek alacsony a jövedelmük, a McDonald'sban kellene enniük.

Karl Nehammer osztrák kancellárról nemrégiben egy felvétel került elő, melyen a szegénységről beszél, mielőtt arról panaszkodik, hogy a sajtóban hogyan foglalkoznak a gyermekek éhezésével – írja a Politico.

Tudják, mi a legolcsóbb meleg étel Ausztriában? Nem egészséges, de olcsó: egy hamburger a McDonald'sban. 1,4 euró, ha sült krumplit veszek hozzá, 3,5 euró. Most valaki komolyan azt állítja, hogy olyan országban élünk, ahol a szülők nem engedhetik meg maguknak ezt az ételt a gyermeküknek?

– hangzik el a felvételen.

Ha túl kevés pénzem van, akkor többet megyek dolgozni

– tette hozzá a videóban Nehammer.

Legrosszabb tanács

A józan ész szempontjából nyilvánvalóan ez a legrosszabb egészségügyi tanács, amit bárkinek, és különösen a gyerekeknek adhatunk

– mondta Dorota Sienkiewicz, az EuroHealthNet politikai vezetője.

Nehammer csütörtökön az X-en közzétett egy videót, amelyben megvédte kormányának az általa alacsony jövedelműnek nevezett családoknak nyújtott segítségét. Nem kért bocsánatot, és azt mondta, hogy kiáll amellett, hogy a teljesítményt jutalmazni kell, továbbá amellett is, hogy a szülőknek kötelességük gondoskodni a gyermekeikről.

Rovatok