Index Vakbarát Hírportál

Öngyilkos merényletet hajtottak végre Pakisztánban egy mecset közelében, 52-en meghaltak

2023. szeptember 29., péntek 12:32

Legalább 52 ember meghalt a beludzsisztáni öngyilkos merényletben, és további 50-en súlyosan megsebesültek. Pénteken történt a tragédia, a beludzsisztáni Mastung körzetben, a Rabiul Awwal-menet közelében. A városi rendőrparancsnok elmondása szerint egy rendőrtiszt is a halálos áldozatok között van.

Saeed Mirwani, a Shaheed Nawab Ghous Bakhsh Raisani Emlékkórház főigazgatója elmondta, tucatnyi sérültet kezelnek a kórházában, míg több mint 20 sérültet Quettába küldtek orvosi ellátásra – tájékoztat a Dawn.

A holttestek és a sérültek elszállítása még most is tart

– mondta a kórház vezérigazgatója, hozzátéve, hogy 22 embert a Mastung körzeti kórházba szállítottak. 

A robbanás annak a mecsetnek közelében történt, ahol az emberek Mohamed próféta születésnapja alkalmából gyűltek össze – ami hivatalos ünnepnap az országban. Az öngyilkos robbantót mártírként azonosították, a férfit Nawaz Gishkorinak hívták. 

A közösségi médiában több felvétel is kering az esetről, ezek azonban annyira megrázóak, hogy csak erős idegzetűeknek ajánljuk megtekintését (ide kattintva juthat el az egyik ilyenhez).

Megnövekedett a terrorcselekmények száma

A hónap elején már volt példa robbantásra a területen, amiben 11 ember sérült meg. Májusban és októberben is előfordultak hasonló terrorcselekmények az országban, melyek több ember életét is követelték. 

Rovatok