Index Vakbarát Hírportál

Olcsóbb, mint a nyugdíjasotthon – hajón utazza körbe a világot az idős pár

2023. október 2., hétfő 07:15

Egy idős ausztrál házaspár több mint egy éve él egy tengerjáró hajón, miután kiszámolták, hogy olcsóbban jönnek ki, mintha egy nyugdíjasotthonban élnének. A nyugdíjasok sosem unatkoznak, hiszen a hajón több szórakozási lehetőség is van, ráadásul az ágyukat sem kell bevetniük maguk után.

Marty és Jess Ansen 2022. június 16-án indult első körútjára, majd egymás után 51-szer foglaltak le nyaralást egy tengerjáró hajóra. Összesen közel 500 napot utaztak a világ körül. A New York Post szerint az ausztrál pár így több időt töltött egyhuzamban a hajón, mint a legénység tagjai.

„Azt mondtam az utazási ügynökömnek, hogy bármi jön, csak foglald le” – mondta Marty Ansen. 

A pár azt állítja, olcsóbb két évig körbehajózni a világot, mint nyugdíjasotthont fizetni.

„Ez a mi életstílusunk” – mondta Jess Ansen, aki hozzátette, hogy új életük előnyei közé tartozik, hogy sosem unatkoznak, hiszen a hajón számtalan szórakozási lehetőség van.

„Vacsorák, előadások, zenés táncestek. Egész nap van mit csinálni” – mondta a nő, aki szerint életvitelük legnagyobb előnye, hogy a szobájukat nem kell kitakarítaniuk maguk után.

Most már nem kell elmosogatnunk vagy ágyat vetnünk. Olyan régen húztam ágyneműt, hogy már azt sem tudom, hogy hogyan kell csinálni. Szóval továbbra is a hajón kell élnünk, hogy életben maradjunk

– viccelődött az idős nő.

A pár minden nap pingpongozással kezdi napját, majd általában megisznak egy-egy sört az erkélyükön, és közben gyönyörködnek a kilátásban.

A Coral Princess hajó legénysége szerint a nyugdíjasok már szinte hírességnek számítanak, ugyanis sokan hallottak rendkívüli életvitelükről.

„Mindenki ismeri őket a hajón, alapvetően hírességek a fedélzeten” – mondta a hajó szállodaigazgatója, Ren van Rooyen.

A pár még nyolc hónapig utazik a Coral Princessen, ezt követően átszállnak egy nagyobb hajóra, ahova egy évre előre lefoglalták nyaralásukat.

„Csodálatos élet ez” – mondta Marty Ansen, aki hozzátette, családjukat is látják, ugyanis amikor a hajó otthonuk közelében köt ki, akkor a családtagok meglátogatják őket a kikötőben.

Rovatok