Index Vakbarát Hírportál

Magyarország első lett, Hollandiát és Belgiumot is előztük

2023. október 2., hétfő 11:54

A hagyományosan október első hétvégéjére meghirdetett nemzetközi programon idén 34 BirdLife-partnerország madártani szervezete, köztük hazánk képviselője, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) vett részt. Magyarország idén első helyezést ért el a 31. Európai Madármegfigyelő Napokon.

Az összesített eredmények alapján Európában és Közép-Ázsiában 777 helyszínen több mint 3,5 millió madarat figyelt meg 15 125 résztvevő – írja közleményében a szervezet.

Az MME kiemelte, hogy Magyarország minden évben jól szerepel az országok közötti játékos versenyben, idén pedig egy kategóriában első, egyben második, egyben pedig negyedik helyezést ért el.

MAGYARORSZÁG ELSŐ HELYEN VÉGZETT A RENDEZVÉNYHELYSZÍNEK SZÁMA KATEGÓRIÁBAN, MEGELŐZVE HOLLANDIÁT ÉS BELGIUMOT.

A résztvevők száma kategóriában Görögország mögött a második lett, megelőzve Svédországot, míg az észlelt madarak kategóriában Finnország, Svédország és Hollandia mögött Magyarország negyedik lett.

A három leggyakoribb megfigyelt madárfaj nemzetközi viszonylatban az apácalúd, az örvös galamb, illetve a seregély volt, utóbbi Magyarországon az első helyen szerepelt a tőkés réce és a nyári lúd előtt – áll a közleményben.

Rovatok