Index Vakbarát Hírportál

Versenypályának képzelte a sztrádát, egy teljes családdal végzett a 250-nel repesztő ámokfutó

2023. október 2., hétfő 18:50

Tragikus balesetet okozott egy 32 éves férfi Lengyelországban. A gyorshajtó a megengedett 120 kilométer/óra helyett 253-mal hajtott az A1-es autópályán, amikor elveszítette uralmát a BMW-je felett, és hátulról belerohant egy háromtagú család autójába.

A Kia Proceed az ütközés hatására a szalagkorlátnak csapódott, és azonnal kigyulladt. Mindhárom utas, köztük egy mindössze ötéves gyermek halálra égett a baleset helyszínén – írja a Bild.

A szerencsétlenség után nyoma veszett a vétkes sofőrnek, aki ellen most elfogatóparancsot adtak ki a hatóságok, a férfit egész Európában körözik – írta meg a Rzeczpospolita nevű lengyel napilap.

Zbigniew Ziobro lengyel igazságügyi minisztert a BMW sofőrjének családja arról biztosította, hogy a 32 éves férfi megjelenik a bíróságon. A halálos balesetet okozó gyorshajtó a mobiltelefonja adatai alapján állítólag most Németországban tartózkodik.

„Arra kértem a szakértőket, hogy az eljárás további szakaszában – amennyiben a körülmények erre utalnak – vizsgálják meg annak lehetőségét, hogy helytálló-e a szándékos emberölés vádja” – tette hozzá Ziobro.

Kérdés jelenleg, hogy a férfi ittas és/vagy bódult állapotban ült-e volán mögé. Ha vezetés előtt alkoholt és/vagy drogot fogyasztott, akkor még súlyosabb büntetésben részesítheti őt a bíróság.

Rovatok