Index Vakbarát Hírportál

Világrekordot állítana fel egy 104 éves ejtőernyős hölgy

2023. október 3., kedd 17:44

A világ legidősebb ejtőernyőseként jegyeztetné be magát a Guinness-rekordok könyvébe egy 104 éves chicagói hölgy. Dorothy Hoffner vasárnap 4100 méter magasból hajtott végre tandemugrást, amelyről több videót is készítettek.

A 104 éves chicagói nő abban reménykedik, hogy a világ legidősebb ejtőernyőse lehet. Dorothy Hoffner vasárnap 4100 méter magasból hajtott végre tandemugrást az illinois-i Ottawában – írja az AP News.

Egy chicagói ejtőernyős vállalkozás, a Skydive Chicago közösségi oldalán számolt be róla, támogatják és segítik Dorothyt, hogy szerepelhessen a Guinness-rekordok könyvében.

A 104 éves hölgy nem hivatalosan is megdöntötte a korábbi világrekordot, amelyet 2022-ben a 103 éves svéd ejtőernyős, Ruth Larsson állított fel.

A vasárnapi tandemugrás hét percig tartott, több videó is készült közben. A legelső felvételen látható, ahogy az asszony járókerettel érkezik meg a helyszínre. 

„Az életkor csak egy szám” – mondta Dorothy Hoffner a leszállási zónában éljenző tömegnek, miután földet ért. Az idős hölgy 100 éves korában próbálta ki elsőször az ejtőernyőzést. A chicagói lakos decemberben tölti be a 105. életévét. 

Rovatok