Index Vakbarát Hírportál

A világ egyik leghíresebb divatcégének vezérigazgatóját szexuális kizsákmányolással vádolták meg

2023. október 4., szerda 16:34

Az Abercrombie & Fitch volt vezérigazgatóját és brit partnerét fiatal férfiak szexuális kizsákmányolásával vádolták meg.

Azzal vádolták meg az Abercrombie & Fitch (A&F) volt vezérigazgatóját, Mike Jeffriest és társát, Matthew Smitht, hogy fiatal férfiakat zsákmányoltak ki és toboroztak szexpartikra – írja a BBC.

A BBC nyolc férfival készített interjút, akik elmesélték, hogy részt vettek a két férfi által szervezett, szexuális aktusokkal járó eseményeken. A legtöbb férfi azt is állította, hogy egy közvetítő, James Jacobson, akit Jeffries bérelt fel, orális szexet kért vagy ajánlott nekik, mielőtt a fiatalokat bemutatta volna Jeffriesnek és partnerének, Smithnek.

Az egyik áldozat, David Bradberry, azt mondta, hogy Jacobson elég hamar világossá tette, ha nem megy bele az orális szexbe, akkor nem mutatja be őt senkinek az Abercrombie & Fitchnél.

A beszervezett férfiak fele elmondta, hogy kezdetben félrevezették őket az események jellegével kapcsolatban, vagy nem mondták el nekik, hogy mi várható.

Mások azt mondták, megértették, hogy az események szexszel fognak járni, de nem tudták pontosan, hogy mit várnak el tőlük.

Néhány férfi azt állította, hogy kizsákmányolták vagy bántalmazták őket.

Az volt az érzésem, amikor abban a szobában voltam, hogy egy állat vagyok. Egyikük számára sem voltam ember. Egy test voltam. Bemutattak valakinek, hogy azt csináljon velem, amit akar. (...) Ami velem történt, megváltoztatta az életemet, és nem a legjobb irányba

– mondta az egykori modell, Barrett Pall.

Két korábbi amerikai ügyész, Brad Edwards és Elizabeth Geddes vizsgálatot kért annak megállapítására, hogy vádat kell-e emelni szexkereskedelem miatt.

Mike Jeffriest és Matthew Smitht a tanúvallomások alapján akár bíróság elé is állíthatják. Ők egyelőre nem reagáltak a vádakra. A fiúkat beszervező férfi, James Jacobson az ügyvédjén keresztül kiadott nyilatkozatában tagadta a vádakat, állítása szerint minden konszenzusos volt.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok