Index Vakbarát Hírportál

Ártatlannak vallotta magát Joe Biden fia

2023. október 4., szerda 07:03

Joe Biden amerikai elnök fia, Hunter Biden kedden, az első bírósági meghallgatásán ártatlannak vallotta magát.

Szeptemberben az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma vádat emelt Hunter Biden ellen illegális fegyvertartás miatt.

A tiltott fegyverbirtoklás vádjának alapja, hogy az amerikai elnök fia 2018 őszén egy lőfegyver vásárlásakor hamisan töltötte ki az ilyen esetekre előírt nyomtatványt, és azon azt állította, hogy nem rendszeres kábítószer-fogyasztó.

Az Egyesült Államok törvénye szerint, aki bizonyítottan kábítószer-függőségben szenved, nem birtokolhat lőfegyvert.

2023 júniusában vádalku keretében Hunter Biden a bíróság előtt bűnösnek mondta magát két kisebb súlyú adóbűncselekmény vádjában, a bíró ugyanakkor júliusban elutasította a vádalkut annak egyes részletei miatt. Ezt követően történt meg a vádemelés Delaware államban a tiltott fegyverbirtoklás miatt.

Az amerikai elnök fia Delaware állam szövetségi kerületi bíróságán jelent meg, hogy meghallgassa az ellene felhozott három vádpontot, amelyek elvben

összesen akár 25 év börtönnel büntethetők.

A védőügyvédek jelezték, hogy kezdeményezni fogják a vádak ejtését, mert azokat alkotmányellenesnek tartják. 

A meghallgatáson a bíró Hunter Biden szabadlábon maradásához több feltételt szabott, ezek között szerepel többek közt, hogy munkát keres, nem fogyaszt alkoholt, valamint nem használt kábítószert – adta hírül az MTI.

Rovatok