Index Vakbarát Hírportál

Apokaliptikus videók érkeztek a pusztító tűz sújtotta Eszékről

2023. október 4., szerda 10:14

Kedden, a késő esti órákban tűz ütött ki az eszéki Drava International vállalat területén, a lángok gyorsan átterjedtek az üzemi részlegre is. A helyszínre félszáz tűzoltót riasztottak, miközben arra kérték a helyi lakosokat, hogy lehetőség szerint ne hagyják el az otthonukat.

Az elsődleges információk szerint a cég udvarában az ott tárolt műanyag kapott lángra. A nagy füst és a műanyag okozta szennyezés miatt azt tanácsolták az otthonukban rekedt embereknek, hogy csukják be az ablakokat – írja a Szabad Magyar Szó.

A polgárokat SMS-üzenetben értesítették arról, hogy csukják be ablakaikat és ne hagyják el lakhelyüket, tette hozzá a kiadvány.

„Soha nem látott tűzesetről beszélünk. Több ezer négyzetméteren lángol a bálázott műanyag, amelyek több mint öt méter magasak” – közölte az újságírókkal Dragan Vulin, Eszék civil védelmi szektorának vezetője.

A rendkívüli helyzetre való tekintettel szerdán elmarad a tanítás az eszéki iskolákban. Az illetékesek szerint napokig tarthat a tűz teljes oltása, írja a Magyar Szó a 0.21.rs hírportál nyomán.

Rovatok