Index Vakbarát Hírportál

Szijjártó Péter üzent a Fradi szurkolóinak

2023. október 5., csütörtök 09:51

Szijjártó Péter a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) ülésére tart Genfbe, de volt ideje bejelenteni, hogy öt magyar konzul is jelen lesz a Ferencváros–Fiorentina-futballmeccs helyszínén.

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán jelentkezett be egy videóban, amint épp Genfbe tart. Elmondta, hogy a migráció egyre súlyosabb biztonsági és gazdasági kockázatot jelent Európára, és ezzel együtt Magyarország számára is.

Azonban, mint mondta, legalább ennyire érdekli a magyar futball- és sportrajongókat, hogy ma este pályára lép a Ferencváros.  

Öt magyar konzul is jelen lesz a FerencvárosFiorentina-futballmeccs helyszínén csütörtökön Olaszországban, akik szükség esetén segítséget nyújthatnak a magyar szurkolóknak – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.

A tárcavezető arról számolt be, hogy a labdarúgó Konferencia-liga csoportmeccsére 1876 jegyet adtak el a firenzei Artemio Franchi Stadion vendégszektorába. Nagyjából 300-350 ferencvárosi szurkoló szervezett keretek között, hat autóbusszal érkezik majd a helyszínre, a többiek egyénileg oldották meg az utazást.

Szeretném tisztelettel jelezni a ferencvárosi szurkolóknak, hogy a stadionban és annak környékén, a mérkőzés helyszínén az olaszországi képviseleteinkről öt konzul lesz majd jelen, akik állnak a magyar szurkolók rendelkezésére szükség esetén

– emelte ki.

Szijjártó Péter tájékoztatása szerint, ha bármilyen ügyes-bajos dolguk van vagy segítségre szorulnak a szurkolók, akkor a diplomatákat a +36 30 387 06 36-os ügyeleti telefonszámon lehet elérni. Hozzátette:

a telefonszám már él, egészen addig, amíg a ferencvárosi szurkolók Olaszországot el nem hagyják a mai éjszaka, illetve a holnap reggel folyamán.

Emellett ferencvárosi győzelmet és kevés bonyodalmat kívánt.

Rovatok