Index Vakbarát Hírportál

Újra rakétákkal támadja a Hamász Izraelt

2023. október 7., szombat 21:11

Az Ezzedine al-Kasszám Brigád, a Hamász katonai szárnya azt állítja, hogy szombat este további 150 rakétát lőtt ki Tel-Aviv felé.

A csoport azt közölte Telegramon, hogy ez az újabb rakétatámadás válasz a Gáza központjában lévő lakótorony bombázására.

CNN felidézi, hogy szombat este Gázában egy toronyházegyüttest robbanás ért, majd a tornyok közül kettő összeomlott.

Most, hogy a megszállók lebombázták a Gáza közepén lévő palesztin tornyot, Tel-Avivnak fél lábon állva várnia kell a földrengető válaszunkra

– mondta Abu Obaida, az al-Kasszám Brigád szóvivője a Telegramon.

Mint megírtuk, rakéták tömegét lőtték Izrael déli és középső részére a Gázai övezetből szombat reggel, fegyveres terroristák tucatjai hatoltak be izraeli településekre. A halottak száma folyamatosan emelkedik, a legutóbbi jelentések szerint legalább 250-en vesztették életüket. Eddigi közlések szerint legalább 1800 sebesültje van a történteknek.

Az Indexnek egy Izraelben élő magyar származású nő elmondta, hogy óriási a fejetlenség és a káosz, és mindenki a hozzátartozóját keresi. Beszámolója szerint többen akkor haltak meg, amikor az óvóhelyen tartózkodtak, és a Hamasz terroristái egyszerűen rájuk gyújtották saját házukat.

Közben az ENSZ Biztonsági Tanácsa bejelentette, hogy vasárnap rendkívüli ülést tart a Hamász palesztin iszlamista szervezet Izrael elleni támadása miatt – jelentették be hivatalosan, írja az MTI.

Az Izraelt ért támadásról szóló összefoglalónkat itt találja, a galériákért ide és ide kattintson.

Rovatok