Index Vakbarát Hírportál

Robbantássorozat rázta meg Korzikát, több épület is megrongálódott

2023. október 9., hétfő 12:12

Vasárnap este Korzikán robbantássorozatot követtek el lakóházak és az egykori Ajaccio adóügyi központja ellen.

Október 8-án, vasárnap este Korzikán több robbanás is történt különböző helyszíneken. Az Ajaccio környéki falvakban öt lakóház megrongálódott az egyidejűleg bekövetkezett robbanások sorozatában – közölte az ajacciói ügyészség az Agence France-Presse (AFP) hírügynökséggel.

Sérültekről egyelőre nem érkezett jelentés, és egyelőre senki nem vállalta a felelősséget a robbantásokért – írja a Le Monde.

Az ügyre jó rálátással bíró források egyike azt mondta, hogy az egyik robbanás az egykori ajacciói adóközpontot vette célba éjfél előtt 20 perccel.

A francia rendőrség és a francia csendőrség veszélyes eszközökkel elkövetett rongálás és robbanóanyagok szállítása miatt indított nyomozást az ügyben. A cselekményekről a francia Nemzeti Terrorellenes Ügyészséget (PNAT) is tájékoztatták, jegyzi meg a francia kiadvány.

Egymást érik az erőszakos cselekmények Korzikán

Korzikán az elmúlt két évben megszaporodtak a gyújtogatások és robbantások. Az incidensek egy részét a Korzikai Nemzeti Felszabadítási Front (FLNC), másokat a GCC (Ghjuventu Clandestina Corsa) vállalta magára – utóbbi egy főként fiatalokból álló „földalatti” mozgalom.

Egy igazságügyi forrás szerint a PNAT ez év eleje óta ötven nyomozást indított különböző gyújtogatásokkal vagy rongálásokkal kapcsolatban Korzikán.

Rovatok