Index Vakbarát Hírportál

Életben lehet a Hamász fegyveresei által elrabolt és megkínzott fiatal nő

2023. október 10., kedd 19:51

A Hamász fegyveresei által elrabolt Shani Louk édesanyja kedden azt állította, hogy információi szerint a lánya csodával határos módon életben maradt, és most súlyos sérülésekkel kezelik őt egy kórházban.

Édesanyja szerint a fiatal nő nem halt meg. A 22 éves tetoválóművész állítólag súlyos fejsérülést szenvedett, az állapota pedig kritikus. Az aggódó anya egy friss videóüzenetben azt mondta, hogy Shani Louk a Gázai övezet egyik kórházában fekszik.

A nő családja felszólította a német hatóságokat, hogy azonnal indítsanak mentőexpedíciót.

Az információ a család egyik barátjától származik a Gázai övezetből – mondta Wilfried Gehr a Spiegelnek. Gehr Shani Louk nagynénjének, Orly Louknak az élettársa – jegyezte meg a német kiadvány.

Megrázó videók és képek járták be a világsajtót

A barát üzent a családnak, de ő maga nem látogathatta meg személyesen a fiatal nőt a kórházban. „Szinte biztosak vagyunk abban, hogy Shani az. A német külügyminisztériumnak lépéseket kell tennie. Nincs idő késlekedni” – mondta Gehr.

Shani Louk szombaton tűnt el, miután rakétaeső zúdult Izraelre. Ő is részt vett azon az elektronikus zenei fesztiválon, ahollegalább 260 ember meghalt, többeket pedig elraboltak.

Egy felkavaró videón a 22 éves lányt félmeztelenül lehetett látni, a testét egy teherautó hátulján mutogatták a nyílt utcákon a Gázai övezetben. A felvételek szerint a fegyveresek gúnyolódtak a nő testén, amit egy fiatal férfi leköpött. Édesanyja a lábán látható tetoválásáról ismerte fel a lányát.

Shani Louk soha nem élt Németországban, de többször meglátogatta nagyszüleit a baden-württembergi Ravensburgban. A fiatal nő izraeli és német állampolgársággal is rendelkezik.

A világsajtót is bejárta az a felvétel, amely a Negev-sivatagban rendezett zenei fesztiválon készült. A videón többek között Noa Argamani látható, aki több mint 4000 emberrel bulizott, amikor szombat reggel, 7 óra után terroristák siklóernyőkkel hirtelen a fesztivál területére repültek.

Nem sokkal ezután rakétákkal és gépfegyverekkel lőtték a fesztiválozókat. A Hamász tagjai számtalan más embert is elfogtak és Palesztinába hurcoltak – írja a Bild.

Az Indexnek egy Izraelben élő, magyar származású nő elmondta, hogy óriási a fejetlenség és a káosz, és mindenki a hozzátartozóját keresi. Beszámolója szerint többen akkor haltak meg, amikor az óvóhelyen tartózkodtak, és a Hamász terroristái egyszerűen rájuk gyújtották a saját házukat.

Az izraeli–palesztin konfliktusról szóló összefoglalónkat itt találja, a galériákért ide és ide kattintson.

Rovatok