Index Vakbarát Hírportál

Magyar szemtanúi is voltak, amikor a New York-i 9/11-emlékmű medencéjébe zuhant egy férfi

2023. október 10., kedd 19:04

Magyar szemtanúi is voltak a hétfő délután történt öngyilkossági kísérletnek, amikor egy férfi beleugrott a New York-i 9/11-emlékmű egyik hatalmas medencéjébe. A feltehetően mentális betegséggel küzdő férfit egy magyar turistacsoport is látta, idegenvezetőjük szerint az eset megrázó élmény volt.

Mint arról korábban írtunk, egy 33 éves manhattani férfi hétfő délután belezuhant a szeptember 11-i terrortámadás áldozatainak állított New York-i emlékmű kétszintes medencéjének egyikébe.

A férfi – aki körülbelül 6 métert zuhant – csodával határos módon túlélte az esést, mindössze lábsérülést szenvedett.

Gyémánt Balázs idegenvezető saját szemével látta a történteket. Szerkesztőségünknek elárulta, épp a terrortámadásról beszélt egy magyar turistacsoportnak, amikor pár méterre tőlük a férfi beugrott a medencébe.

Valaki felkiáltott, hogy beugrott egy fickó, de nem értettük, hogy mi történik. Nem foglalkoztak vele. Pár perccel később, amikor zúgolódás volt, odamentem a medence széléhez, és láttam, hogy a fickó véres volt, a sekély vízben megpróbált a medence közepére kúszni. Ott volt még egy mélyedés. Ott egy picit elidőzött, majd lecsúszott a mélybe

– mondta az idegenvezető, aki hangsúlyozta: a férfi nem véletlenül esett a medencébe, hanem tudatos elhatározásból vetette magát a mélybe. Gyémánt Balázs szerint az illető mentálisan zavartnak tűnt.

Sokkoló volt látni és részese lenni ennek

– tette hozzá az idegenvezető, aki ráadásul a történtek idején épp a 2001-es terrortámadás öngyilkos merénylőiről beszélt a magyar turistacsoportnak.

Rovatok