Index Vakbarát Hírportál

Kirúgtak egy sportriportert, aki szolidaritást vállalt Palesztinával

2023. október 10., kedd 17:08

Jackson Frank sportriportert kirúgták a PhillyVoice-tól egy Palesztinéval szolidaritást vállaló bejegyzése miatt, melyet a közösségi médiában tett közzé.

Jackson Franket vasárnap bocsátották el egy X-en közzétett poszt miatt, amelyben kritizálta a Philadelphia 76ers kosárlabdacsapat nyilatkozatát a közelmúltbeli izraeli eseményekről, és azt írta, hogy szolidáris Palesztinával – írja a The Independent.

Izrael népe mellett állunk, és csatlakozunk hozzájuk, hogy gyászoljuk a Hamász által elkövetett terrorizmusban elvesztett több száz ártatlan életet

– áll a kosárlabdacsapat nyilatkozatában.

Frank az X-en reagált a posztra, és azt írta:

Ez a poszt szívás! Örök szolidaritás Palesztinával.

A poszt miatt Franket kirúgták. A sportriporter azóta törölte X-fiókját.

Korábban a Playboy bontott szerződést Mia Khalifa egykori libanoni–amerikai felnőttfilmes, közéleti személyiséggel, mivel Khalifa a Hamász Izrael elleni akcióit támogatta a közösségi médiás posztjaiban.

Az utóbbi pár napban Mia undorító és elfogadhatatlan megjegyzésekkel ünnepelte a Hamász Izrael elleni támadásait és azt, hogy ártatlan férfiakat, nőket, gyerekeket öltek meg

– írta a Playboy.

Izraeli terror

A Hamász terroristái szombaton kora reggel rohamozták meg Izraelt, több száz embert megöltek és több tucatot foglyul ejtettek. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök azonnal hadiállapotot hirdetett, és bosszút ígért.

Hétfőn Yoav Gallant védelmi miniszter elrendelte Gáza teljes ostromát, mondván, hogy a hatóságok lekapcsolják az áramot és megakadályozzák az élelmiszerek és az üzemanyag bejutását. Izrael azt mondta, hogy számos célpontot támad a Gázai övezetben a Hamász erődítményei elleni széles körű támadás részeként.

Izraeli tisztviselők szerint eddig több mint 900 embert ölt meg a Hamász. További több ezer emberről feltételezik, hogy megsebesült, míg a Hamász által túszul ejtett személyek száma egyelőre nem ismert. A palesztin hatóságok közölték, hogy Gázában legalább 687 ember halt meg az izraeli erők megtorló csapásaiban.

Rovatok