Index Vakbarát Hírportál

Meggyilkoltak egy izraeli házaspárt, amely az utolsó pillanatban rejtette el csecsemőit

2023. október 10., kedd 13:48

Egyre több megrendítő történet kerül nyilvánosságra azután, hogy a Hamász fegyveresei szombaton megtámadták Izraelt. Sajtóhírek szerint a terroristák két fiatal házaspárra is rátámadtak a Gáza környéki településeken.

Egy fiatal házaspárra, Itai és Hadar Berdicsevszkijre a Gázától mintegy 5 kilométerre fekvő kibucban lévő otthonukban támadtak rá a Hamász terroristái. A szülők az utolsó pillanatban még el tudták rejteni a 10 hónapos ikreiket az óvóhelyen, mielőtt megpróbáltak szembeszállni a fegyveresekkel.

A házaspárt meggyilkolták, de az izraeli mentőcsapatok 14 órával később kimentették a sértetlen csecsemőket, és átadták őket a nagymamájuknak – számolt be a New York Post.

A lap beszámolója szerint egy, a Gázai övezet közelében lévő településen szintén egy fiatal, kétgyermekes házaspárra támadtak rá a terroristák. A 30 éves Shiri Silberman-Bibas férjével és a 3 éves és 9 hónapos gyermekével rejtőzött el a házuk egyik szobájában, amikor a harcosok rájuk rontottak.

A 36 éves férj egy kis pisztollyal felfegyverkezve próbálta védeni a családját, és még mielőtt a harcosok behatoltak volna a szobába, SMS-t küldött a rokonainak, amiben azt írta, „mindannyiótokat szeretlek”, majd az utolsó üzenete is megérkezett fél óra múlva: „bejönnek”.

A rokonok az ezt követő csend miatt a legrosszabbra gyanakodtak, de aztán az egyik, közösségi médiában terjedő felvételen kiszúrták Shiri élénkvörös haját, férjét azonban sehol sem látták. A videón csak az látszik, hogy a nő rémülten szorítja magához gyermekeit, miközben a Hamász fegyveresei parancsolgatnak neki.

E két fiatal család vélhetően csak néhány a Hamász által elrabolt és Gázába elhurcolt 150 izraeli közül. A jelentések szerint az iszlamista csoport harcosai legalább 900 izraelit öltek meg az elmúlt 50 év legsúlyosabb, a zsidó nemzet ellen elkövetett támadásban.

Az intenzív izraeli válaszcsapások azóta a gázai egészségügyi hatóságok szerint 687 palesztint, köztük gyerekeket öltek meg, és százezrek maradtak otthon nélkül.

Az ENSZ Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatala jelentésében közölte, hogy a harcok néhány nappal ezelőtti kezdete óta több mint 187 500 ember kényszerült lakóhelye elhagyására Gázában.

Rovatok