Index Vakbarát Hírportál

Elárverezik Jackie Kennedy egykori otthonát

2023. október 11., szerda 14:20

Amerika fővárosában, Washingtonban élt az ikonikus Jackie Kennedy, miután férjét, John F. Kennedy elnököt megölték. 13 hálószobás georgetowni otthonát kedden bocsátották árverésre, miután márciusban 26,5 millió dollárért (9 milliárd forint) került az ingatlanpiacra.

Az egykori first lady washingtoni otthona október 10-én (kedden) került árverésre és minden résztvevőnek 100 ezer dolláros (36,5 millió forint) licitálási előleget kellett fizetnie. Az óriási georgetowni ingatlan hét hónappal piacra kerülése után került árverésre. 

A házban 13 hálószoba és ugyanennyi fürdőszoba található. Irányára 26,5 millió dollár (9 milliárd forint) volt.

Az ingatlan – amely olyan neves személyiségek tulajdonában is volt, mint Thomas Beall, Georgetown polgármestere, Newton D. Baker hadügyminiszter és Yolande Fox, az egykori Miss America – a Nemzeti Történelmi Helyszínek Listáján is szerepel.

A ház jelentősen megváltozott Kennedy elnöksége óta, hiszen felújították és két másik kúriával egy hatalmas otthonná egyesítették, amely 13 hálószobával, 13 fürdőszobával és 5 félfürdővel büszkélkedhet, és összesen 15 300 négyzetméteren terül el – írja a People.

Az 1794-ben téglából és betonból épült kastélyban egy fényűző fogadócsarnok található, amely a második emeletre vezet, ahol egy elsődleges lakosztály található, fürdőszobával. A szoba erkéllyel is büszkélkedhet, ahonnan kilátás nyílik a hátsó kertekre.

A történelmi otthon számos további extrával rendelkezik, beleértve egy felújított konyhát, egy olaszos pihenőszobát és egy háromautós garázst is.

Nem ez az első árverezett ingatlanja Jackie Kennedynek

Az elmúlt évtizedekben további ingatlanok is eladásra kerültek, amelyek az 1994 májusában, 64 évesen elhunyt egykori first ladyhez köthetők.

Gyermekkori otthona – egy közel 4300 négyzetméteres nyári birtok a New York-i East Hamptonban – 2020-ban került eladásra 7,5 millió dollárért (2,7 milliárd forint). A hat hálószobás, négy és fél fürdőszobás rezidencia nyeregtetővel, körbejárható tornáccal és palládiai ablakokkal, valamint lenyűgöző átriummal és pergolával fedett terasszal rendelkezik.

Egy másik otthon, amelyben felnőtt, szintén 2017-ben került a piacra. A virginiai Potomac folyó mentén található kilenc hálószobás, grúz stílusú kúria 49,5 millió dollárért (18 milliárd forint) szerepelt a listán akkoriban.

Rovatok