Index Vakbarát Hírportál

Iráni nagykövetség: Izrael több százezer ártatlan palesztin haláláért felelős

2023. október 11., szerda 07:26

Irán zágrábi nagykövetsége reagált azokra a megjegyzésekre, amiket Izrael horvátországi nagykövete tett. A külképviselet szerint a diplomata Izrael emberiség elleni brutális bűntetteit igyekszik eltussolni.

A horvát Indexnek nyilatkozott Izrael horvátországi nagykövete, Gary Koren, aki szerint a Hamász által Izraelben vívott háború túlmutat az Izrael és a Gázai övezet közötti határokon, „ugyanis a konfliktus az Irán által vezetett gonosz tengely érdekeit szolgálja”.

Koren hozzátette, hogy országa legfőbb prioritása a Hamász elpusztítása, operatív, adminisztratív és katonai szempontból egyaránt.

Ezekre a szavakra reagált most Irán zágrábi nagykövetsége, írja a horvátországi Index. Az írásos nyilatkozatban többek között azt írják, hogy Koren Izrael emberiség elleni brutális bűntetteit próbálja eltussolni.

„Az apartheid rezsim a fő oka minden közel-keleti problémának. Izrael, mint megszálló, nem áldozat, hanem elnyomó. Ez a rezsim felelős több százezer ártatlan palesztin haláláért, köztük 33 ezer gyermekért” – tették hozzá.

Koren elutasította az esetleges béketárgyalásokat, és azt állította, hogy Izraelnek „először meg kell nyernie a háborút”.

Lényegre törő leszek. Először meg kell nyernünk ezt a háborút. A Hamász Izrael elpusztítására és megsemmisítésére törekszik. Hogyan beszélhetnénk velük a békéről?

– kérdezte Izrael horvátországi nagykövete.

Az izraeli–palesztin konfliktusról szóló összefoglalónkat itt találja, a galériákért ide és ide kattintson.

Rovatok