Index Vakbarát Hírportál

Négy férfi 622 kilogramm metamfetamint rejtett vécépapír-gurigákba

2023. október 12., csütörtök 09:12

Az ausztrál rendőrség négy férfit tartóztatott le, miután mintegy 622 kilogramm metamfetamint találtak náluk vécépapír-gurigákba rejtve. Akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphatnak.

Az ausztrál határőrség csütörtökön közölte, hogy egy tengeri szállítmány érkezett Melbourne-be Malajziából október 4-én, melynek röntgenvizsgálatakor rendellenességeket állapítottak meg – írja a Bernama.

A tisztviselők 622 darab, egyenként egy kilogramm súlyú zöld és arany színű teacsomagot találtak, amelyeket egy raklapnyi vécépapírba rejtettek. A lefoglalt kábítószer utcai értékét közel 359 millió dollárra becsülik.

Két 33 éves kínai, egy 34 éves malajziai és egy 32 éves hongkongi állampolgárt tartóztattak le. A férfiak ellen vádat emeltek, mert kísérletet tettek kereskedelmi mennyiségű kábítószer birtoklására.

A bűncselekmény maximális büntetési tétele életfogytig tartó szabadságvesztés.

Dan Ryan, Victoria rendőrség megbízott főfelügyelője elmondta, hogy a rendőrség továbbra is arra összpontosít, hogy megakadályozza, hogy a kábítószerek a közösségbe kerüljenek.

Ausztráliában az egy főre jutó metamfetamin-használat a világ egyetlen más országához sem hasonlítható, és a fogyasztás által okozott pusztító és tragikus károk az egész közösségben éreztetik hatásukat

– mondta Ryan.

Rovatok