Index Vakbarát Hírportál

Kim Dzsongun Vlagyimir Putyinnak: Zúzd szét az imperialisták tervét

2023. október 12., csütörtök 07:57

Kim Dzsongun észak-koreai vezető csütörtökön levelet váltott Vlagyimir Putyinnal, amelyben megfogadta, hogy előmozdítja a két ország közötti diplomáciai kapcsolatokat, és győzelmet kívánt az orosz elnöknek az általa hegemóniának nevezett birodalmak és az imperialisták felett – jelentette csütörtökön az ország állami hírügynöksége (KCNA).

Kim Dzsongun levelében azt írta, hogy oroszországi látogatása során „őszinte, átfogó” megbeszéléseket folytatott Putyinnal, ezért elégedetten tért haza. Ígérete szerint „új szintre” emeli a két ország közötti diplomáciai kapcsolatokat, és sok szerencsét kívánt Putyinnak, hogy „ellen tudjon állni az Ukrajnával kapcsolatos nyugati nyomásnak”.

Remélem, hogy az orosz nép, amely egy erős nemzet felépítésére vállalkozott, győztesen jön ki az ország szuverenitásának, méltóságának, biztonságának és békéjének védelméért folytatott harcból, az imperialisták tartós hegemón politikájának és az Oroszország elszigetelésére és megfojtására irányuló oroszellenes tervének szétzúzásával

– tette hozzá az észak-koreai vezető, írja a Reuters.

Putyin a Kim Dzsongunhoz intézett üzenetében azt állította, hogy a közelmúltban tartott találkozójuk újabb bizonyítéka a fejlődő kapcsolatoknak.

„Meggyőződésem, hogy a megállapodások végrehajtása hozzájárul a konstruktív kétoldalú együttműködés további bővítéséhez a két ország népeinek jólétének javítása, valamint a Koreai-félsziget és egész régió stabilitásának biztosítása érdekében” – mondta.

Washington aggódva figyeli a fejleményeket

Mint ismert, szeptemberben Kim Dzsongun Oroszországba látogatott, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott, ami nagy riadalmat keltett a nyugati országok körében.

Amerikai tisztviselők akkor arra figyelmeztettek, hogy a két vezető olyan fegyvertárgyalásokat folytathat, amelyek után Phenjan fegyvereket adhat Moszkvának, ezeket az inváziós erők aztán az Ukrajna elleni háborúban használhatnák fel.

Rovatok