Index Vakbarát Hírportál

Fegyveres rablást hajtott végre egy 15 éves magyar diák Milánóban

2023. október 15., vasárnap 07:51

Idén júniusban szokatlan dolog történt Milánó kínai negyedében: két tinédzser fiú fegyveres rablást hajtott végre az egyik városi üzletben. Az arra járóknak sikerült megállítaniuk a 15 éves bűnözőt, majd a rendőrök letartóztatták.

Június 3-án fegyveres rablást hajtott végre egy 15 és egy 17 éves fiatal Milánó kínai negyedében, egy Chineat nevű üzletben. Kiderült, mindezt azért tették, mert a 17 éves, kínai származású fiút kirúgták egy neves milánói magániskolából, miután ellopta a 15 éves magyar fiú fülhallgatóját. 

Tartozol, és fizetni fogsz az árulásodért

– fenyegetőzött a kínai a Bors beszámolója szerint, majd közölte a magyarral, hogy részt kell vennie vele egy rablásban. 

Utána küldött neki egy listát azokról a tárgyakról, amelyeket még a bűncselekmény előtt be kell szereznie. A listán szerepelt:

Az még nem nyert bizonyítást, hogy a magyar valóban beszerezte-e ezeket, de az jól látható a rabláskor készült felvételeken, hogy a lista elemeit viselve jelenik meg a két fiatal. 

A bűncselekmény elkövetésekor a két fiatal egyből a pénztár felé vette az irányt. 

KETTEJÜK KÖZÜL AZ EGYIK LŐFEGYVERREL MEG IS FENYEGETTE A TULAJDONOST.

A másik gyorsan kinyitotta a pénztárgépet, hogy kivegye az összes benne lévő pénzt. A pénztáros azonban résen volt, és amikor a fiúk menekülőre fogták volna, elkapta az egyikük lábát, és nem eresztette, amíg az arra járók a segítségére nem siettek, és leszorították a földre a rablót.

Kiderült, hogy a 15 éves magyar fiú volt az, akit ezek után rablás vádjával letartóztatott a rendőrség, és a Cesare Beccaria nevű, fiatalkorúak számára fenntartott börtönbe szállították – írja a Prima di Tutto Milano.

Nem világosak a részletek

Jelenleg folyamatban van a nyomozás a két fiú ügyével kapcsolatban, a hatóságok a fiatalok név- és arckép-azonosításán ügyködik, valamint elemzik a rabláskor készült felvételeket is.

Nem világos egyelőre az sem, hogy a rabláskor használt fegyver valódi volt-e, vagy játék fegyver. 

Rovatok