Index Vakbarát Hírportál

11 kilogramm kokaint találtak egy kerekesszékbe rejtve

2023. október 17., kedd 10:23

A hongkongi nemzetközi repülőtér tisztviselői 11 kilogramm kokaint találtak egy elektromos kerekesszék párnáiba rejtve.

Szombaton a hongkongi nemzetközi repülőtéren egy 51 éves férfi vámvizsgálaton esett át, amikor 11 kilogramm kokaint találtak elektromos kerekesszékébe rejtve. A becslések szerint a kábítószer utcai értéke 1,5 millió dollár – írja a BBC.

A férfit, aki szombaton Párizson keresztül érkezett a karibi Sint Maartenről, letartóztatták.

Életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat, ha bűnösnek találják.

A vámosok szerint a gyanúsított a kerekesszéket két feladott poggyász egyikeként hozta be az országba. További vizsgálatot rendeltek el, amikor a személyzet gyanút fogott, és bizonyítékot találtak arra, hogy az üléspárnát és a háttámlát átvarrták.

A vámtisztviselők közölték, hogy fokozzák a magas kockázatú régiókból érkező látogatók ellenőrzését a nemzetközi kábítószer-kereskedelem elleni küzdelem érdekében. Legfrissebb statisztikáik szerint a vámellenőrzésekkor

2022-ben mintegy 178 embert tartóztattak le kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt.

Nem ez az első eset, hogy egy repülőtéren kerekesszékben elrejtett kábítószert találtak. Novemberben New Yorkban 450 000 dollár értékű kokaint foglaltak le, amelyet egy nő kerekesszékének kerekeiben találtak. 2022 szeptemberében pedig közel 1,6 millió dollár értékű kokaint találtak egy motoros kerekesszék kárpitjába gyömöszölve az olaszországi Milánóban.

Rovatok