Index Vakbarát Hírportál

Fegyveresek rohamozták meg a nigériai falut, több embert meggyilkoltak, elhurcoltak

2023. október 17., kedd 21:17

Válogatás nélkül lövöldöztek, három embert meggyilkoltak, és legkevesebb ötven helyi lakost, közöttük nőket és gyerekeket elhuroltak a nigériai Zamfara államban.

A helyiek arról számoltak be, hogy a fegyveresek motorkerékpárral rohamozták meg a falut, majd válogatás nélkül lövöldözni kezdtek, és házakat gyújtottak fel. 

A támadásban hét ember megsebesült, három ember pedig életét vesztette. Zamfara állam egyik megyei vezetője is az ötven elrabolt ember között van

 – tájékoztatott az MTI a nigériai település vezetőjének beszámolója alapján.

Az egyik szemtanú, akinek az apját szintén elrabolták, arról számolt be, hogy a támadás során két rendőrt meglőttek, őket kórházban ápolják.

Mindennaposak az emberrablások

Nigéria északnyugati részén mindennapossá váltak a váltságdíjért elkövetett emberrablások. A fegyveres bandák miatt veszélyessé vált a közlekedés, a bűnözők többnyire falvakat, iskolákat és átutazó embereket támadnak meg.

Nigéria számos biztonsági kihívással néz szembe: az ország északkeleti részén iszlamista lázadók támadásai fenyegetik a lakosságot, délkeleten gyakoriak a szakadárok támadásai, az ország központi régiójában pedig földművesek és állattartók ellenségeskednek egymással.

Rovatok