Index Vakbarát Hírportál

Még mindig gyűjtik a testrészeket a gázai kórház elleni csapás helyszínén

2023. október 18., szerda 17:27

Még mindig szedik fel a földről az emberi testrészeket a gázai al-Ahli baptista kórháznál, amelyet kedd este ért légicsapás. A támadást – amelyben több százan meghaltak – az egyik orvos mészárlásnak nevezte.

A BBC helyszíni beszámolója szerint szerda délelőtt még mindig gyűjtik az emberi testrészeket az al-Ahli Arab Baptista Kórháznál, amelyet kedden este ért légitámadás, mintegy 500 ember halált okozva.

A lap riportere, Rushi Abdualouf elmondta, hogy az egyik orvos elítélte a „mészárlást”, míg egy másik „a teljes pusztulás helyszínéről” beszélt.

Hatalmas volt a pánik

Az egyik szemtanú arról számolt be a lapnak, hogy éppen a kertben ültek, amikor nagy robbanás rázta meg a környéket. Mint mondta, azonnal elkezdték gyűjteni a holttesteket, a sérülteket, és próbáltak segíteni mindenkinek. Hozzátette, hogy voltak, akik saját lábukon tudták elhagyni a helyszínt.

A BBC szerint az emberek még mindig pánikolnak, és próbálják felfogni, hogy mi történt velük.

Mint írták, palesztin tisztviselők szerint a légicsapást Izrael hajtotta végre, az izraeli hadsereg szerint azonban az Iszlám Dzsihád terroristái lőttek ki egy rakétát, amely a kórház közvetlen közelében haladt el a találat időpontjában. Ezt a vádat a militáns csoport visszautasította.

Mint megírtuk, a Hamász szerint a kórházi áldozatok többsége betegekből, gyermekekből és nőkből áll. A támadást a WHO is elítélte utóbb. Mahmúd Abbász palesztin elnök háromnapos gyászt hirdetett az al-Ahli Arab Baptista Kórház elleni halálos csapást követően. A Hamász pedig az eset után azt közölte, hogy minden túszt hajlandóak elengedni, ha Izrael felhagy a Gázai övezet elleni légicsapásokkal. 

Rovatok