Index Vakbarát Hírportál

A világhírű filozófus nem érti, hogy lehet még EU-tag Magyarország, szerinte Ukrajna sokkal demokratikusabb

2023. október 19., csütörtök 09:07

Francis Fukuyama japán származású amerikai filozófus és politológus a Szabad Európa ukrán nyelvű kiadásának adott interjúban kijelentette, hogy szerinte az olyan országoknak, mint Magyarország, nem szabadna már az EU-ban lennie, mert országunkban már nincs demokrácia.

Francis Fukuyama a Szabad Európa ukrán nyelvű kiadásának adott interjút, amelyben többek között kijelentette:

Nem értem, hogy az olyan országok, mint Magyarország, hogy lehetnek még EU-tagok. Hiszen ott már nincs demokrácia. Jelenleg Ukrajna sokkal demokratikusabb ország, mint Magyarország.

Fukuyama emellett beszélt arról, hogy

Nem Fukuyama az első, aki a magyar demokráciát bírálta. Mint ismert, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes még tavaly júliusban nyújtotta be a Svédország NATO-csatlakozásáról szóló törvényjavaslatot, a szavazás azonban egyelőre elmaradt, noha idén márciusban még egy parlamenti delegáció is ellátogatott Stockholmba annak érdekében, hogy „a lehető legtisztábban lássanak a kérdésben”.

A kormányzati kommunikáció szerint a csatlakozást újabban az a svéd tévécsatornán leadott oktatóvideó helyezi új megvilágításba, amelyben a magyar demokrácia hiányosságait mutatják be.

Rovatok