Index Vakbarát Hírportál

Robert Fico szlovák kormányfő és külügyminiszter is lehet egyszerre

2023. október 19., csütörtök 06:10

Szlovákia külügyminisztere elhintette, hogy a tárca új vezetője átmenetileg Robert Fico kormányfő lehet, miután az új szlovák kormány még nem találta ki, hogy ki vegye át a stafétát.

Miroslav Wlachovsky szlovák külügyminiszter úgy hallotta, ideiglenesen Robert Fico, a Smer elnöke veheti át tőle a tárca irányítását. A külügyminiszter erről a szerdai kormányülés után beszélt.

Mint az Ujszo.com írja,  Wlachovsky szerint  a felálló kormánynak még nincs külügyminiszter-jelöltje, és emiatt ideiglenes megoldásként választhatják a kormányfőt a tárca élére.

„Nagyon nehéz feladat lehet ennek a posztnak a betöltése olyan kijelentések után, amelyeket Fico mondott a kampány alatt” – idézi Wlachovskyt az Ujszo.com.

Már alakulóban a szlovák kormány

Mint az Indexen megírtuk, hétfőn aláírták a koalíciós szerződést a három új kormánypárt – az Irány (Smer-SSD), a Hang (Hlas-SD) és a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) – elnökei.Robert Fico a koalíciós szerződés aláírását követően bejelentette, a dokumentum értelmében megegyeztek a szaktárcák elosztásában is.

Eszerint

Rovatok