Index Vakbarát Hírportál

Egy férfi folyamatosan szívrohamot színlelt, hogy ne kelljen fizetnie az éttermekben

2023. október 22., vasárnap 06:35

Letartóztattak egy Spanyolországban élő szélhámost, aki legalább 20 különböző alkalommal színlelt szívrohamot, hogy ne kelljen fizetnie az étkezésekért különböző éttermekben.

Az Aidas J. néven azonosított 50 éves litván állampolgárságú férfi a délkeleti Alicante kikötővárosban él, és „tipikus orosz turistaként” viselkedett, miközben több ételt is rendelt az étlapról, mielőtt megtagadta a számla kifizetését.

A csaló szériája az El Buen Comer nevű étteremben ért véget, ahol egy tenger gyümölcsei paellát és két whiskyt rendelt, ami nagyjából 37 dollárba került – írja a New York Post.

Amikor végzett a vacsorával, a férfi megpróbált távozni, de az étterem személyzete megállította, és közölte vele, hogy fizetnie kell.

Aidas először azt mondta, hogy vissza kell mennie a szállodájába a pénzért. Ezután azt állította, hogy „rosszul érzi magát”, és a földre vetette magát.

„Nagyon teátrális volt, úgy tett, mintha elájult volna, és a földre rogyott” – mondta Moisés Doménech, az étterem tulajdonosa.

Az étterem személyzete nem vette be a férfi bohóckodását, és hívta a rendőröket, akik felismerték őt, és ismét őrizetbe vették.

Több helyi étterem közös büntetőfeljelentést tett Aidas ellen azt kérve, hogy két évig terjedő börtönbüntetést szabjanak ki rá.

Rovatok