Index Vakbarát Hírportál

Egy friss dokufilm szerint az Amazon hagyta, hogy az emberek vizeletét energiaitalként árulják

2023. október 23., hétfő 06:22

A The Great Amazon Heist című friss dokumentumfilm azt állítja, hogy az Amazon által diktált feszített munkatempó miatt a sofőröknek üvegbe kellett pisilniük vezetés közben, majd a vizeletüket a cég energiaitalként értékesítette a platformján.

Az Oobah Butler újságíró által készített dokumentumfilm a brit Channel 4 tévécsatornán került adásba, és hatalmas visszhangot váltott ki világszerte, írja a TechWorld az Interesting Engineering nyomán.

Butler állítása szerint kiderítette, hogy a munkavállalóknak sokszor arra sincs idejük, hogy elvonuljanak a mellékhelyiségbe, ezért üvegbe kell elvégezniük a dolgukat.

A cég mindent tagad

Butler úgy tudja, hogy a vizelettel teli üvegeket a dolgozók gyakran hátrahagyták az autójukban, az Amazon pedig engedélyt adott arra, hogy felhasználják a benne található folyadékot a Release nevű energiaitalukhoz.

Az Amazon vezetői felháborodtak, és azonnal tagadták a vádakat, a dokufilmet pedig „durva mutatványnak” titulálták. A cég szóvivője hangsúlyozta, hogy a vállalat kiemelten foglalkozik a biztonsággal, ebből kifolyólag minden általuk kínált termék megfelel a vonatkozó törvényeknek és előírásoknak.

Rovatok