Index Vakbarát Hírportál

Öt horgászt kellett kimenekíteni, miután kiharapta egy cápa a gumicsónakot

2023. október 23., hétfő 13:56

Öt férfit mentettek ki Nyugat-Ausztrália déli partjainál, miután felfújható csónakjukat megharapta egy cápa, és süllyedni kezdett. A férfiak horgászni mentek Esperance partjaihoz.

A férfiak szombat délután 5 óra után az Alexander-öböl térségében, az Esperance partjainál, Perthtől mintegy 700 kilométerre délkeletre horgásztak. A csoport által horogra akasztott cápa megharapta a csónak elejét, amitől az részben leeresztett és vizet engedett át, megrongálva az üzemanyag-vezetékeket és a motort – írja az ABC Australia.

A férfiak ledobták a horgonyt, miután nem tudták beindítani a motort, és sodródni kezdtek.

A rendőrség szerint szombat este 8 óra körül értesítették őket, amikor a férfiak nem tértek vissza a szárazföldre, így légi és tengeri keresést indítottak az eltűnt hajó után.

A kapitány elmondta, a támadás azután történt, hogy a csoport horogra akasztott egy cápát, és megpróbálta behúzni. Az esperance-i lakos azt mondta, hálás volt, hogy a szárazföldön maradt emberek jelentették a csoport eltűnését, amikor nem tértek vissza.

Az esperance-i rendőrséghez csatlakozott a vízi rendőrség, a Tűzoltóság és Sürgősségi Szolgálatok Minisztériumának (DFES) esperance-i tengeri mentőszolgálata, valamint az Ausztrál Tengerbiztonsági Hatóság (AMSA) megfigyelő repülőgépe is.

Az öt férfit és a csónakot az AMSA repülőgépe vasárnap 12.45 körül találta meg, és nem sokkal később a tengeri mentőszolgálat vette fel őket.

Rovatok