Index Vakbarát Hírportál

Videón, ahogy belevizelt a sörtartályba egy kínai sörgyári munkás

2023. október 23., hétfő 15:39

A kínai hatóságok vizsgálatot indítottak egy videó kapcsán, amelyen látszik, hogy a Tsingtao egyik dolgozója egy tartályba vizel, amely feltehetően a népszerű sör összetevőit tartalmazza. A klip több tízmillió megtekintést kapott a közösségi médiában.

A vállalat közölte, azonnal szólt a rendőrségnek, miután a videó a tudomására jutott, és hozzátette, hogy a videón látható tételt lezárták. A Tsingtao Kína egyik vezető sörgyártója és legnagyobb exportőre.

A CSÜTÖRTÖKÖN AZ INTERNETEN MEGJELENT VIDEÓN LÁTHATÓ, AMINT EGY EGYENRUHÁBA ÖLTÖZÖTT, SISAKOT VISELŐ MUNKÁS EGY MAGAS FALON ÁTMÁSZVA BEMÁSZIK A KONTÉNERBE, MAJD BELEVIZEL.

A National Business Daily című üzleti lap később egy belső forrásra hivatkozva azt állította, hogy sem a videót készítő személy, sem a videón látható személy nem a vállalat közvetlen alkalmazottja – írja a BBC.

Pénteken közzétett közleményében Pingdu város piacfelügyeleti és közigazgatási hivatala, ahol a gyár található, közölte: a videó kiszúrása után azonnal csapatot állítottak fel, helyszíni vizsgálatot folytattak, és lepecsételték a teljes tételt, amely kapcsolatba hozható a klipben szereplő tartállyal.

Azt is hozzátették, hogy az iroda komolyan veszi az ügyet, amint a részletek megerősítést nyernek. Tsingtao pénteken közölte, hogy nagy jelentőséget tulajdonít az online videónak, és a rendőrség vizsgálatot indított.

A Tsingtao Brewery részvényei hétfő reggel a sanghaji tőzsde nyitásakor meredeken estek, de délutánra nagyjából stagnáltak. A hongkongi piac, ahol a Tsingtao részvényeit szintén jegyzik, hétfőn a Csung Yeung Fesztivál miatt zárva volt.

Rovatok