Index Vakbarát Hírportál

Ráborult a forró kávé egy Budapestre tartó utasra, 180 ezer forintos kártérítést kaphat

2023. október 23., hétfő 06:21

A Lufthansa Airlines 500 dollárt (180 ezer forintot) ajánlott fel annak az utasnak, aki másodfokú égési sérüléseket szenvedett egy Budapestre tartó járaton, miután ráömlött a kávé. A család elégedetlen, bocsánatkérést és a légiutas-kísérő felelősségre vonását követelik.

A 19 éves Jake Hayden a kanadai Torontóból utazott Magyarországra, és a szóban forgó incidens az út második felén, a Lufthansa Frankfurtból Budapestre tartó járatán történt.

A légiutas-kísérők a leszállás előtt forró italokkal kínálták az utasokat, amikor az egyikük olyan szögben helyezte le az asztalra a kávét, hogy a forró ital a fiatal férfire ömlött.

A Simple Fyling beszámolója szerint a légiutas-kísérő csak annyit mondott, hogy „Jaj, ne”, és folytatta a többi utas kiszolgálását. Miután az italfelszolgálás véget ért, Haydennek lehetősége nyílt arra, hogy elsétáljon a mosdóba, ahol le tudta mosni a kávét és hűteni az égési sérüléseit.

Mint írták, az út hátralévő része kényelmetlenül telt a férfi számára, aki állítólag az égési sérülések okozta fájdalom miatt nem tudta bekapcsolni a biztonsági övét. Budapestre érkezve felkeresett egy gyógyszerészt, aki megerősítette, hogy másodfokú égési sérüléseket szenvedett, és gyógyszert írt fel, amelyet a Budapesten töltött idő alatt végig kellett szednie.

Az égési sérülései azonban meggyógyultak, mire visszatért torontói otthonába, így Kanadában nem fordult helyi orvoshoz, de a család kapcsolatba lépett a Lufthansával a budapesti járat fedélzetén történt incidens miatt. 

A légitársaság a kellemetlenségekért egy 500 dolláros (180 ezer forintos) kártérítést ajánlott fel az utasnak. A család azonban csalódott volt, szerintük a légitársaság nem kezelte helyén a helyzetet, és ragaszkodnak ahhoz, hogy a Lufthansa bocsánatot kérjen és vonja felelősségre a kávéborogató légiutas-kísérőt.

Rovatok