Index Vakbarát Hírportál

Fegyverrel a táskájában tartóztatták le Washington szenátorát

2023. október 24., kedd 09:20

Elfelejtette, hogy kézipoggyászában van a maroklőfegyver – állítja Jeff Wilson, amerikai republikánus politikus, akit a Hongkongi Nemzetközi Repülőtéren tartóztattak le és engedély nélküli fegyvertartás vádjával indítottak eljárást ellene.

Jeff Wilson, amerikai republikánus politikust péntek este vették őrizetbe a Hongkongi Nemzetközi Repülőtéren, miután egy maroklőfegyvert találtak a kézipoggyászában. 

Vasárnap óvadék ellenében szabadlábra helyezték, október 30-án lesz a meghallgatása.

Hiba volt, de arra számítok, hogy a helyzet hamarosan megoldódik

– fogalmazott közleményében.

Wilson azt állítja, hogy nem vette észre a töltetlen fegyvert a táskájában, ráadásul Oregon államban, a portlandi repülőterén átment a biztonsági ellenőrzésen. A repülőtéri biztonsági ellenőrzéseket végző amerikai szerv, a TSA azt közölte, hogy egyelőre információkat gyűjtenek az esetről. 

Csak egy rágóért nyúlt

Wilson úgy nyilatkozott, hogy 

a fegyvert a San Franciscóból Hongkongba tartó repülőútja során fedezte fel, amikor a táskájába nyúlt egy rágógumiért.

Amikor leszállt Kínában, azonnal riasztotta a vámhatóságot. Azt is hangsúlyozta, hogy hamisak azok a hírek, amelyek arról szólnak, hogy a fegyvert táskája ellenőrzésekor fedezték fel.

A férfit a Hongkongi Nemzetközi Repülőtéren letartóztatták, és engedély nélküli fegyvertartás vádjával indítottak eljárást ellene. A hongkongi Vám- és Pénzügyminisztérium nem nyilatkozik az esetről, amíg a jogi eljárás folyamatban van.

Wilson elmondta, hogy bár pisztolya Hongkongban nincs regisztrálva, odahaza Washington államban rendelkezik a megfelelő fegyvertartási engedéllyel. 

Wilson és felesége egy öthetes délkelet-ázsiai magánutazásra indult saját költségen, és bízik abban, hogy a hongkongi ügy megoldása után folytathatják az utazást. 

Rovatok