Index Vakbarát Hírportál

Gyermekek százait mentette meg „Isten szakácsa”

2023. október 25., szerda 08:14

A Dél-Koreában található karitatív szervezet, az Anna-ház olasz misszionáriusa Vincenzo Bordo, aki már több mint 30 millió ételt szolgált fel a szegényeknek és több száz gyermeket fogadott be az utcáról.

Idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a Dél-Koreában található Anna-ház. Az intézmény elkötelezett a Szöul utcáin élő emberekkel: árvákkal, hajléktalanokkal és magukra maradt idősekkel. Működési keretének felét állami támogatásból, másik felét a hívek adományaiból kapja – írja a Vatican News.

Az Anna Ház 1998-tól 2022 márciusáig több mint 3 millió ételt szolgált fel,

21 ezer egészségügyi beavatkozást támogatott és ezer fogászati kezelésben segített. Emellett pszichiátriai tanácsadást, jogi tanácsadást, valamint higiénés szolgáltatásokat és ruhaosztást is biztosítanak. 

Vincenzo Bordo atyát sokan nevezik „Isten szakácsának”. A Szeplőtelen Mária szerzetesrend olasz misszionáriusa már 30 éve szolgál Dél-Koreában. Vincenzo saját kezdeményezésére kezdett találkozni hajléktalanokkal, és hamarosan több mint kétszáz embert, köztük tizenéveseket fogadott be az Anna-házba.

Az Anna-ház mindenekelőtt „nagy tiszteletet és szeretetet kínált azoknak az embereknek, akik egy gazdag, de elhanyagolt város utcáin élnek” – mondja Vincenzo.

A helyi hatóságok az árvaházat haszontalan létesítménynek nevezték, mivel szerintük nincsenek utcagyerekek. Az olasz misszionárius már 1998-ban húsz árva gyermeket mentett meg.

Vincenzo Bordo „A szeretet, amely táplál” címen egy könyvet is kiadott, hogy támogassa a Szöul külvárosában található Anna-házat. Az írás óriási sikert aratott Dél-Koreában, több mint 10 ezer példányban kelt el és 5 utánnyomást is kiadtak. 

Rovatok