Index Vakbarát Hírportál

Egy ausztrál szörfös videóra vette, ahogy rátámad egy bálna

2023. október 26., csütörtök 14:42

A Mona Vale strandon szörfözött egy ausztrál férfi, amikor hirtelen a mélybe rántotta egy bálna. A sportolónak szerencséje volt, túlélte az állattal való találkozást, ráadásul még le is videózta azt.

Életveszélyes balesetet szenvedett egy ausztrál férfi, amikor szörfözés közben összeütközött egy hosszúszárnyú bálnával a Mona Vale strandon. A The Guardian szerint Jason Breen közel 10 méter mélyre süllyedt a vízben, azonban csodával határos módon épségben megúszta a történteket.

A férfi úgy fogalmazott, először azt hitte, hogy meghalt.

Néhány másodpercig arra gondoltam, hogy ilyen érzés lehet meghalni

– árulta el.

Breen úgy véli, egy fiatal bálna támadhatott rá, ugyanis a vízben sodródva érezte, hogy annak bőre rendkívül sima. A sportoló végül sikeresen visszakapaszkodott deszkájára, és így ki tudott úszni a partra.

A férfi menekülése után elújságolta barátainak, hogy mi történt vele, azonban ők nem hittek neki. Ekkor eszébe jutott, hogy GoPro kamerája be volt kapcsolva, így meg tudta nekik mutatni az esetet.  

Jason Breen szerint szerencséje volt, hogy a bálna egy fiatal példány lehetett, ugyanis ha egy kifejlett állat nehezedett volna rá, már nem élne. 

Rovatok