Index Vakbarát Hírportál

4 millió dollár értékű kábítószert találtak egy amerikai pizzériában

2023. október 26., csütörtök 15:52

A Kábítószer-ellenes Hivatal (DEA) egy bronxi pizzériában több mint 40 kilogramm kokaint talált.

A New York-i bűnüldöző hatóságok három személyt fogtak el, akiket azzal gyanúsítanak, hogy kapcsolatban álltak egy kábítószer-kereskedő szervezettel, amely egy bronxi pizzériában működött – írja az OCCRP.

Az akcióban különböző kábítószereket foglaltak le, amelyek becsült értéke mintegy 4 millió dollárra tehető.

A Kábítószer-ellenes Hivatal (DEA) a szövetségi, állami és helyi hatóságokkal együttműködve megfigyelést folytatott az őrizetbe vett személyek ellen, majd később öt kilogramm, feltehetően kokainnak minősülő anyagot találtak az egyiküknél.

Az étteremben 42 kilogramm feltételezett kokaint, egy kilogramm heroint és fentanilt, 1000 tasak feltételezett oxikodont, körülbelül 40 000 dollár készpénzt és 100 fiola feltételezett cracket találtak.

A jelentés szerint a fiolákat a pizzapult közelében tárolták, valószínűleg azért, hogy könnyen eladhatóak legyenek, vagy hogy mintát adjanak a vásárlóknak.

Hivatalunk továbbra is együttműködik szövetségi, állami és helyi bűnüldöző partnereinkkel, hogy megfékezzük a drogok terjesztését, amelyek hozzájárultak a tavalyi évben a városunkban bekövetkezett rekord magas számú halálos áldozathoz

– jelentette ki Bridget G. Brennan ügyész.

A Centers for Disease Control and Prevention szerint 2022-ben az Egyesült Államokban becslések szerint 110 757 ember halt meg kábítószer-túladagolásban. E halálesetek közel 70 százalékát szintetikus opioidok, például fentanil okozta.

Rovatok